Vad är westernridning?

Denna ridstil har sina rötter i boskapsarbetet till häst i USA. I början var det en kul grej och lite avkoppling för cowboysen att på sin fritid mäta sina kunskaper och skicklighet. Efterhand har det kommit att utvecklas till en mängd olika tävlingsgrenar som är långt ifrån grunden i ranchlivet. Sporten är naturligtvis enormt stor i hemlandet USA men även i Europa är den stor och växer hela tiden.

Det finns otroligt många grenar för den som vill tävla i Western. Några av dressyrgrenarna är Reining, Western Pleasure och Western Horsemanship. Några andra grenar är t.ex. Trail, Barrel racing, Pole bending, Cutting och Working Cowhorse resp. Dummy Stopping/Roping. På Wikipedia kan du läsa mer om vad dessa grenar går ut på.

Just nu har vi 5 hästar på gården som är Western tränade - alla av olika raser, ålder och utbildningsnivå. T.o.m. två av shettisarna är Western tränade.

Privatlektioner

Boka en privatlektion i Western! Oavsett om du har egen häst eller om du vill rida på någon av våra Western hästar. 
Vi anordnar också kvällskurser och clinics, dessa hittar du under Lektioner & Kurser.

För mer information, www.jillandersson.se.

Bokning av privatlektion gör du på: ja@aktivhast.se

Kurser

Ca en gång per månad anordnar vi våra väldigt populära Prova-på-kurser i Westernridning. På dessa kurser brukar det bli en härlig blandning av Western intresserade ryttare.- alltifrån de som i princip är födda i sadeln, till de som nästan inte har ridit förut. Alla är välkomna!

Under två timmar, lär du dig grunderna i westernridning - lite kort om historian, vad det går ut på, varför sadlarna och tränsen ser ut som de gör och så får du prova på själv i sadeln!

Om inget av de inbokade prova-på tillfällena passar dig, så kan vi sätta upp extra tillfällen om minst fyra personer anmäler sig.
Anmälan och mer info: ja@aktivhast.se

För att se nästa prova-på tillfälle för Westernridning gå till Startisida och se under "Aktiviteter på gång".