Vad är westernridning?

Denna ridstil har sina rötter i boskapsarbete till häst. I början var det en kul grej och lite avkoppling för cowboysen att på sin fritid mäta sina kunskaper med varandra. Efterhand har det kommit att utvecklas till en mängd olika tävlingsgrenar som är långt ifrån grunden i ranchlivet. Sporten har naturligtvis bli vit enormt stor i hemlandet USA men även i Europa är den stor och växer hela tiden.

Det finns otroligt många grenar för den som vill tävla i western. Några av dressyrgrenarna är Reining, Western Pleasure och Western Horsemanship. Några andra grenar är t.ex. Trail, Barrel racing, Pole bending, Cutting och Working cowhorse resp. Dummy Stopping/Roping. På Wikipedia kan du läsa mer om vad dessa grenar går ut på.

Just nu finns det 5 hästar på gården som är westerntränade - alla av olika raser, ålder och utbildningsnivå. T.o.m. två av shettisarna är westerntränade.

Privatlektioner

Oavsett om du har egen häst eller om du vill rida på någon av våra westernhästar, går det alltid bra att boka privatlektioner i western. För mer information, se www.jillandersson.se.
Vi har också kvällskurser och clinics, dessa hittar du under Lektioner & kurser.

Kurser

Oftast en gång per månad anordnar vi Prova-på-kurser inom westernridning. Dessa har blivit extremt populära. Till dessa samlas olika människor som har de mest skiftande utbildningsnivåer när det gäller ridning - alltifrån de som i princip är födda i sadeln, till de som nästan inte har ridit förut.

Under två timmar, lär du dig grunderna i westernridning - lite kort om historian, vad det går ut på, varför sadlarna och tränsen ser ut som de gör, och så får du prova på själv i sadeln!

Om inget av de inbokade prova-på-tillfällena passar dig, så kan vi sätta upp extra tillfällen om minst fyra personer anmäler sig.

Pris: 350 kr.
Anmälan och mer info: Jill, tel. 0707-502425

För att se nästa prova-på-tillfälle för westernridning gå till startisidan och se under aktiviteter.