Privat ridundervisning

Att rida privatlektioner har flera fördelar:

- Du får hjälp med just de saker som du vill fokusera på just nu.
- Undervisningen hålls precis på din nivå.
- Mycket utrymme till frågor och funderingar
- Ni kan gemensamt lägga upp en träningsstrategi för att du och din häst (eller en av våra lektionshästar) ska utvecklas i den riktning ni vill.

Jill anordnar även clinics om ni är flera ekipage i samma stall.

Aktuella priser för privatlektioner på hyrd ridskolehäst:
Individuella privatlektioner: 450:- 
Delade privatlektioner: 350:- 
Läs gärna mer om allt unikt som du/ni får när ni anlitar Jill som privat tränare, på jillandersson.se
Ring Jill och anmäl dig: 0707-502425 eller maila på jill@aktivhast.se

Ekipageutveckling/ ryttarutveckling

Ekipageutveckling/ ryttarutveckling är bokade privatlektioner med långsiktig kontinuitet från varje vecka till 1 gång per månad. Där ingår också stöd och coachning via mail mellan lektionerna. Maila en film och/eller frågor och få stöd i er träning. Var är ni idag – vart vill ni nå?

Detta är för dig som vill komma till en högre nivå, djupare förståelse eller lösa ett problem med din ridning och/eller kommunikation med din häst. Arbete från marken eller uppsuttet, ridteknik, val av utrustning, kroppskännedom, muskelträning, kostråd, etc.

Du kommer också att få konkreta tips och övningar för att er träning mellan lektionerna ska bli så effektiv som möjligt, och därmed komma närmare era mål.

Priser:
10 lektioner inkl webcoachning - 3500 kr ink en extra lektion på köpet.
20 lektioner inkl webcoachning - 6800 kr ink två extra lektioner på köpet.

10 lektioner inkl webcoachning på lånad ridskolehäst - 4500 kr ink en extra lektion på köpet. 
20 lektioner inkl webcoachning på lånad ridskolehäst - 8700 kr ink två extra lektioner på köpet.

Eventuell milersättning tillkommer.

Anmäl dig på jill@aktivhast.se och om du har frågor maila eller ring Jill (0707-502425)

Kurser/ Clinics

Vi anordnar flera specialkurser inom flera olika ämnesområden, alltifrån nyfiken-på-kurser till avancerade. Det kommer även externa tränare flera gånger per år. Under "På gång" på startsidan finns det planerde kurser/ clinics men det går givetvis även bra att skräddarsy kurser efter era önskemål. 

Urval av de vanligaste kurserna vi håller är:

Westernkurs i trail

Westernridningen har ju sitt ursprung i boskapsarbete till häst. Att kunna gå över broar, manövrera sin häst genom trånga passager eller att kunna passera en grind utan att kossorna följer med hästen ut, är inte så enkelt som det kanske ser ut i westernfilmer.

Men här får du lära dig grunderna i just trail - att kunna följa ett "spår" där man stöter på det ena hindret efter det andra. Kursen är på fyra timmar. Då ingår två ridpass, och fika med tillhörande "hästprat".

 

Prova på westernridning (se under fliken westernridning)

Hästpsykologikurs/ledarskapskurs för vuxna

Varför gör hästen inte som jag vill? Kanske för att vi människor inte pratar hästens språk. Att lära sig "tala med hästar" är inget hokus-pokus, utan handlar mycket om att använda kroppsspråket på rätt sätt. Hur det går till får du lära dig på den här kursen - både hur du ska kunna förstå hästen, och få hästen att förstå dig. Många "problem-klassade" hästar har helt enkelt inte blivit förstådda.

En mycket intressant kurs som ger många Aha-upplevelser.


Kroppskännedom för ryttare

Under fyra timmar kommer vi att jobba mot att öka din medvetenhet och känslighet som ryttare. Detta gör vi genom både avsuttna och uppsuttna övningar, för att förbättra din sits och möjlighet till att bli tydlig och mjuk i din hjälpgivning.

 

TTEAM - Kroppsmedvetenhet för häst

Den här träningsmetoden syftar till att höja hästens självförtroende, prestation samt villighet och förmåga att lära sig nya saker.

Några grundstenar:

- TTouch - En speciell typ av beröring som ökar hästens blodcirkulation, stimulerar nerver som ger avslappning och ökad kroppsmedvetenheten hos hästen.

- Ledövningar - Är till för att hjälpa hästen med balansering, fokusering, koordination samt ökad kroppsmedvetenhet.

Under en kurs går vi igenom dessa områden, både teoretiskt och praktiskt.