Medryttarsystem

Välkommen till ett glatt gäng medryttare och hästägare! I stallet finns det möjlighet att bli medryttare och ta del av gemenskapen kring hästarna, om man vill, genom gemensamt hästpyssel och ridning.  

Som medryttare har man ansvar för en specifik häst/ ponny ett bestämt antal dag(ar) i veckan. På "sin" dag tar man hand om sin häst (borstar och pysslar om) rider (max 60 min) samt att man hjälper till med någon stallsyssla (exempelvis mockning eller/ och höpackning). 

Hästarna/ ponnisar hyrs ut vardagar samt söndagar. Man väljer om man vill rida fm 9-12, tidig em 13-16 eller em/kväll 16.30 -21 (19 för shettisar). 

Häst: Som medryttare betalar man en månadskostnad på 900 kr per månad för att rida en dag i veckan och då ingår en ridlektion för Jill per månad. För två dagar i veckan är det en månadskostnad på 1300 kr och då ingår en ridlektion per månad. 

Shettis: Som medryttare betalar man en månadskostnad på 650 kr för en dag per vecka ( då ingår det en privatlektion). För två dagar i veckan kostar det 800 kr och då ingår det en ridlektion per månad. För medryttare på våra shettisar ska förälder vara hästvan och alltid med i stallet.

Lektionen bokar du upp när det passar dig. Man kan inte spara lektion från en månad till en annan.

I den mån det är möjligt och du vill så har du förtur till att få rida ”din” häst på kurser, läger, uteritter mm. 

Kontraktet fortlöper hela året med 2 månaders uppsägningstid.

Till höger ser du bild och information om några av våra hästar och nedan ser du bild och information om våra shettisar.

Shettisar

Alf (född 1989) är kungen i hagen. Han har gjort det mesta i sitt liv - tävlat i dressyr, hoppning och ponnygalopp men även kört studenter, haft westernuppvisningar samt tävlat i häcklöp i scandinavium och globen. Alf är en gammal gentleman som är snäll att rida och sköta. Söker medryttare.

Trulle (född 1995) är en korsning mellan shettis och gotlandsruss. Trulle är väldigt förtjust i att "jobba" och är väldigt snäll att rida. Han tycker kompisar är väldigt viktigt och favoriten i flocken är bästa kompisen Basil. Söker medryttare.

Basil (född 1993) har ett förflutet som ponnytravare, han var dock inte någon stjärna på det här. Vilket vi absolut förstår då Basil är väldigt bekväm och lugn i sin personlighet. Basil är en snäll och söt ponny som tycker om att gå i sin egna lilla värld och filosferar. I hagen ses han ofta ihop med Trulle som är bästa kompisen. Bor för tillfället på GHRK.

Desireé (född 1996) är kungen Alfs flickvän. Hon är en stor och elegant dam som kan det mesta i ridningen, western och är dessutom välkörd, hon har stort tålamod och är jättesnäll mot barnen - men de andra hästarna skall ha respekt för henne, hon är ju kungens flickvän! Bor för tillfället på GHRK.

 

Hästar

Pärlan (Conerma/arab, 2000) Rids i klassisk/ akademisk dessyr och western. Positiv till träning och att rida ut. Söker medryttare.

Curly (American curly, 1998) Lugn och känslig herre som rids både klassisk/ akdemisk dressyr och western. Välutbildad och snäll att rida ut på. 

Nobel (Svenskt halvblod, 1995) Äldre gentleman med mycket energi. Tidigare tävlingshäst i dressyr, hoppning, tornespel & western. Söker medryttare.

Dagobert (Knabstrup, 2000) Stallets maskot som är en klippa i lektionsverksamheten. Vältubildad i klassisk/ akdemisk dressyr och rids även i western. Söker en ryttare som hjälper honom med sin rehab och igångsättning.

Botijero (PRE, 2005) Stallets snygging - åtminstone om man frågar honom själv.