Medryttarsystem

Välkommen till ett glatt gäng medryttare och hästägare!

I stallet finns det möjlighet att bli medryttare och (om du vill) ta del av gemenskapen kring hästarna, genom gemensamt hästpyssel och ridning.  

Som medryttare har du ansvar för en specifik häst/ponny ett bestämt antal dag(ar) i veckan.
På "din" dag tar du hand om din häst/shettis (borstar och pysslar om) och rider (max 60 min/45min för shettis) samt hjälper till med nödvändiga stallsysslor. Exempelvis höpackning, mockning och att fylla på vatten i shettisarnas hage och grushagarna när hästarna står där. 

Hästarna/shettisarna kan hyras vardagar samt söndagar. Du väljer en fast dag och tid du vill pyssla och rida: fm 9-12, em 13-16 eller kväll 17-20 (19:30 för shettisar). 

Häst:
Du måste ha fyllt 15 år. Fram till du fyller 18 år måste du alltid ha en förälder med dig. 
Medryttare en dag/vecka betalar 900 kr/mån (inkl. 1 lektion för Jill/mån).
Medryttare två dagar/vecka betalar 1300 kr/mån (inkl. 1 lektion för Jill/mån). 

Shettis:
Barnets vikt, max 40kg och längd, max 140cm.
Medryttare en dag/vecka betalar 650 kr/mån (inkl. 1 lektion för Jill/mån).
Medryttare två dagar/vecka betalar 800 kr/mån (inkl. 1 lektion för Jill/mån).
Som förälder skall du vara hästvan och alltid vara med i stallet. Barnet får inte lämnas ensam med hästen varken i stallet, hagen eller på ridbanan.
För barnens säkerhet skall de alltid bära hjälm inom stallområdet (också medföljande barn, hjälmar finns att låna), i stallet och i hagarna.
Det är förälders ansvar att detta efterföljs.
Det är mycke häst trafik (en del väldigt stora) i och runt stallet, också från närliggande stall och gårdar.. 

Din lektion bokar du upp i god tid, när det passar dig. Det är inte möjligt att spara lektionen från månad till månad.
I den mån det är möjligt och du vill så har du förtur att rida ”din” häst på kurser, läger mm. 
Kontraktet som skrivs är fortlöpande med 2 månaders uppsägningstid från närmast följande månadsskifte (skriftlig uppsägning till jill@aktivhast.se).

Till höger ser du bilder och information om några av våra hästar och nedan ser du bilder och information om våra shettisar.


Varmt välkommen till ett härligt och inkluderande stallgäng! :)

Shettisar

Alf (född 1989) är kungen i hagen. Han har gjort det mesta i livet - tävlat i dressyr, hoppning och ponnygalopp men även kört studenter, haft westernuppvisningar samt tävlat i häcklöp i Scandinavium och globen. Alf är en gammal gentleman som är snäll att rida och sköta. 

Trulle (född 1995) är en korsning mellan shettis och gotlandsruss. Trulle är väldigt förtjust i att "jobba" och är väldigt snäll att rida. Han tycker kompisar är viktigt. 

Basil (född 1993) har ett förflutet som ponnytravare, han var dock inte någon stjärna på det där. Vilket vi absolut förstår då Basil är väldigt bekväm och lugn i sin personlighet. Basil är en snäll och söt ponny som tycker om att gå i sin egna lilla värld och filosferar.  Bor för tillfället på GHRK.

Desireé (född 1996) är kung Alf ´s flickvän. Hon är en stor och elegant dam som kan det mesta i ridningen, western och är dessutom välkörd, hon har stort tålamod och är jättesnäll mot barnen - men de andra hästarna skall ha respekt för henne, hon är ju kungens flickvän!

Alla våra shettisar är just nu upptagna med sina härliga medryttare.

Hästar

Pärlan (Conerma/arab, 2000) Rids i klassisk/ akademisk dessyr och western. Positiv till träning.

Curly (American Curly, 1998) Lugn och känslig herre som rids både klassisk/ akdemisk dressyr och western. Välutbildad och snäll.

Nobel (Svenskt halvblod, 1995) Äldre glad och pigg gentleman. Tidigare tävlingshäst i dressyr, hoppning, tornespel & western. Söker medryttare.

Dagobert (Knabstrup, 2000) Stallets maskot som är en klippa i lektionsverksamheten. Vältubildad i klassisk och akdemisk dressyr, rids även i western. Söker medryttare som  är intresserad av och vill träna akademisk anda.

Botijero (PRE, 2005) Stallets snygging - åtminstone om man frågar honom själv.